Cairns en omgeving
Blijf op de hoogte en volg Bianca & Bart
03 April 2023 | Australië, Cairns
Cairns en omgeving
23-27/3
Het wordt ons aangeraden om naar Cairns te vliegen omdat dit gebied toch wel het mooiste deel is aan de Oostkust van Australie. Great Barrier Reef, Tropisch regenwoud, Table lands (hoger gelegen gebied met meer naar het westen droge Tropische gebieden), Krater meren, watervallen, wild life. We landen rond middernacht en nemen een taxi naar onze AirBNB die deze keer in een woonwijk is aan de rand van Cairns. Het blijkt een fijn huisje te zijn op het terrein van de host, supervriendelijke senioren die wat bijverdienen met verhuur. De volgende dag gaan we op zoek naar een goede huurauto of misschien toch een busje. Het idee van een busje laten we al snel varen want het zijn uitgewoonde blikken met zweterige, viezige, kleine slaapplekken en ook nog eens knetterduur. Dan beter een goede auto en fijne huisjes, kamers etc boeken. Bij RentaBomb vinden we de beste deal een Nissan X-trail van een paar jaar oud. Zonder auto kom je echt nergens in Australie dus deze hebben we voor de komende 4 weken gehuurd.
Cairns zelf vinden we niet veel aan, het heeft totaal geen sfeer, geen leuke straatjes alleen brede straten voor auto`s en de straat met cafe`s en restaurants is echt niet aangekleed. De straat kijkt uit op een weg, parkeerplaatsen en daarna een modderbank. De zee is hier totaal niet mooi en volgens een local was hier een mangrove bos die ze weggehaald hebben. Ook hier is weer een strandzwembad net als in Brisbane. Mooi aangelegd en gratis voor iedereen. Cairns moet het echt van de omgeving hebben.
We gaan dus maar rijden, wel even spannend wat we moeten links rijden en volgens Bart rijd ik de spiegels van de auto af. De eerste dag maar een klein tochtje;
Op zich gaat het linksrijden prima maar soms is het ook hilarisch want dan zetten we de ruitenwissers aan ipv het knipperlicht. Wat ook even wennen is, is dat elk huisje/kamer/Cabin anders is. Zo heb ik bv voor het betreden van een badkamer een teen vermoest door deze te stoten tegen een heel klein opstaand randje waarna ik bijna met mijn hoofd in de WC pot viel. gelukkig was mijn reactiesnelheid hoog genoeg om als een soort slingeraap de deursponning beet te grijpen. Bianca moet ook wennen want vanochtend dacht ze dat een horgaas voor de deur alleen voor vliegen bestemd was. Haar neusje is nu een stuk platter.
Overal waar we met de australiers praten worden we gewaarschuwd voor moordende beesten (ik dacht in het begin dat ze het over Bianca hadden als ze achter het stuur zat). Van uiterst agressieve bruine slangen via krokodillen tot vreselijke vogels die je kop er vanaf trekken. Maar eigenlijk lijken ze het meest bang voor kwalletjes. Daar zetten ze hele stukken zee voor af zodat je er kunt zwemmen. Nou, volgens mij zijn er veel meer kwallen in Nederland. Dus hoe gevaarlijk kan dat nou zijn?
We rijden eerst maar eens naar de Crystal Cascades, vanaf de P loopt er een klein pad het bos in en al snel vinden we een riviertje dat van de rotsen klatert, we plonzen er lekker in rond en lopen tevreden en teruggekoeld terug naar de auto waar we ons omkleden. Daarna zien we dat mensen met zwemkleding een totaal andere kant op lopen! Hier is een breed bestraat pad wat langs een rivier loopt die veel groter is en aan het einde een enorme waterval heeft. We hadden dus fftotaal het verkeerde pad gevolgd! Maar nu had ik helaas mijn badpak niet meer aan en konden we dus ook niet naar de waterval toe zwemmen en hebben deze dus van een afstandje bewonderd.
Nu we weten hoe het rijden gaat gaan we een uitdagender traject rijden naar de Atherton Table Lands. Hiervoor moeten we enorm klimmen via een slinger de slanger weg die Bart magrijden. Bovenaan wacht een kratermeer met (Lake Barrine) een restaurantje en een mooie wandeltocht rond het meer. Je mag er zwemmen maar je moet wel de zoetwater krokodillen met rust laten, ze zijn lief maar ze houden niet zo van mensen die ze willen knuffelen. Ik heb ze niet gezien met het snorkelen en Bart bleef wijselijk op het terras zitten.
Na 4 nachten vertrekken we uit Cairns en rijden we naar het Daintree Rainforrest Reservaat. Kort voor het reservaat hebben we een huisje gehuurd op Wonga Beach. Hierover later meer.
31 Maart 2023 - 11:20
Marieke:
Heerlijk om zo midden in de natuur te zijn! Hier is de lente nog niet echt begonnen dus jullie missen niets. Groetjes, Marieke
31 Maart 2023 - 12:39
Anke Ze German :
whitsunday islands en fraser Island op het programma? [e-1f618]
31 Maart 2023 - 15:21
Harriet Nijenhuis :
Prachtig verhaal en foto's echt genieten.....
31 Maart 2023 - 15:21
Harriet Nijenhuis :
31 Maart 2023 - 17:19
Gijs:
Mooie foto's, vooral die bomen zijn indrukwekkend. Echt iets voor een slingeraap om rond te hangen! Leuk om te lezen dat jullie het goed hebben, benieuwd naar het volgende avontuur.
31 Maart 2023 - 18:42
Richard :
Jullie zijn lekker op dreef! En dat links rijden. Hilarisch en zeer herkenbaar die ruitenwisser [e-1f923]. Road-trip is altijd top.
03 April 2023 - 10:00
Eef:
Ik zie jullie helemaal gaan daar [e-1f602]! Prachtige foto's. Genieten! [e-1f60d]