Townsville (eindelijk een stad voor Bart) - Reisverslag uit Townsville, Australië van Bianca & Bart van Ingen - WaarBenJij.nu Townsville (eindelijk een stad voor Bart) - Reisverslag uit Townsville, Australië van Bianca & Bart van Ingen - WaarBenJij.nu

Townsville (eindelijk een stad voor Bart)

Door: Bianca en Bart

Blijf op de hoogte en volg Bianca & Bart

19 April 2023 | Australië, Townsville

Townsville

13-17/4

Na het Great Barrier Reef, Calo Jungle Camp en Undara Experience is het nu voor Bart hoog tijd voor een stad. Bart heeft een AirBNB gevonden in Townsville voor 4 nachten, dit is een compleet appartement met prive tuin en zwembad, we gaan ook eens super luxe doen! Als we ons appartement in Townsville naderen, blijkt dat we in een villawijk terecht zijn gekomen, en dan heb ik het over echte Miljoinairs villa`s. Het appartement blijkt de onderste laag van een 4 verdiepingen hoog huis te zijn, dat tegen de helling van Castle Hill is aangebouwd. Alles ademt hier luxe uit, het terras is verhoogd opgebouwd waardoor er een uitzicht is op de zee met in de verte Magnetic Island (die de Ozzies liefkozend Maggy noemen) en achter ons Castle Hill. Virginnia onze Host en eigenaresse vanhet huis heet ons welkom, zijen haar man wonen opde bovenste verdieping, de rest van het huis wordt niet gebruikt.

In Townsville is het wederom smoorheet wat niet uitnodigt tot veel fysieke actie. We rijden de kilometer van ons appartement naar het strand, en lopen daar over de promenade. Na 1,5 kilometer isBart al zowat verdampt en lijkt hij meer op een menselijke sproeikop van het zweet. We kunnen dusniet anders dan een hele poos bij een strandtentje in de schaduw zitten en aan een drankje nippen.`s-avonds is er een avondmarkt wat onswel leuk lijkt, eerlijk gezegd valt dat wat tegen, we hadden op live muziek gehoopt en optredens maar dat is er totaal niet. Er zijn alleen standjes voor alle soorten junkfood en frisdrank, uiteraard is er geen bier of andere alcoholische dranken, ener zijn stalletjes waar kleding en allesoorten frutsels aangeboden worden. Bart eet zijn pulled pork roll en we lopen er een beetje rond.

De volgende dag zijn we naar een koala sanctuary gereden. Met van die relaxte koala`s en heel veel schildpadden en zo. Vooral de crocosaurus was erg indrukwekkend. Deze monsterkrokodil van 5,1 m lang en 1100 kg werd voor onze ogen gevoerd met een stuk kip aan een stok. De trainer bleef heel, want anders was de show helemaal kompleet geweest. Ook nog de vogelshow gezien en daarna weer terug gereden om inkopen te doen voor de avond. We waren uitgenodigd om een wijntje te drinken bij onze host en ze had nog 2 vrienden uitgenodigd. Dus hadden we lekkere hapjes gehaald voor bij de wijn. Maar dat bleek overbodig want ze hadden een hele tafel vol exclusieve hapjes. Bij wat lekkere Australische wijntjes(Druif Grenach) hebben we gezellig gekletst met hen en hun vrienden. Het waren allemaal echte reizigers en dat sloot goed aan bij ons avontuur. De volgende dag lekker geluierd aan ons zwembad en nog een kip gebarbequed. Zo moet het leven zijn!

Op zondag houden we rust, we doen echt helemaal niets behalve plonzen in ons prive zwembad en een kip braden op de BBQ als lunch. In de avond wandelen we naar Castle Hill, deze berg van zo`n 300 meter hoogte ligt direct achter ons appartement en om 17u ligt de wandelroute in de schaduw. Het blijkt een populaire route voor sporters want we zien een enkele jogger en fietser omhoog gaan en heel veel wandelaars met en zonder hond. Bart ziet dat je ook met de auto omhoog kan en vraagt mij of ik dat wist, uiteraard wist ik dat maar ik heb Bart gewoon geen keus gegeven zodat hij wel moest wandelen. Het uitzicht over Townsville, debaai en Magnetic Island is heel mooi. Op deterugweg wordt Bart aangesproken door een man die een stukje met hem opwandeld, Bart heeft duidelijk weer eens chance. Hij baalt want hij had liever dat mooie 18 jarige meisjes achter hem aan zaten. We zijn net voor het donker weer van de berg af, wat ook maar goed is wat het pad is erg oneffen.

Nu morgen nog een avontuur, voordat we in etappes aan onze terugreis beginnen, Magnetic Island!

Langzamerhand komen er ook meer gedachten aan thuis; onze honden, familie en vrienden. Het is superleuk om jullie reacties steeds te lezen op onze reisverslagen. Dit motiveerde enorm om steeds eenstukje te maken en jullie mee te laten delen in onze reis. Ook leuk om via Whatsapp te zien dat de honden goed verzorgd worden; N.B. Floortje heeft met Pieter zelfs de 3e prijs gewonnen bij de korte afstand canicross!

Anke Ze German:

Floortje hebben we in shape gehouden. Je kunt meteen weer aan de slag [e-1f970] Zondag weer eens bij Henny op de koffie voordat we weer in jouw tuin neer strijken. See u soooonnnn[e-1f618]

• 19 April 2023 - 07:23

Marieke:

het luxe leven! Op reis en zo’n mooi zwembad met luxe! Wat een geweldige reis hebben jullie toch!

• 19 April 2023 - 07:59

Margriet:

We zien dat het daar ook weer prachtig is

dat wordt echt afkicken als jullie thuis zijn

gr pap en mam

• 19 April 2023 - 08:40

Maarten:

[e-1f60e]

• 19 April 2023 - 11:41

Nettie:

Aha, Adje is de charmeur van het wijkje maar nu weet ik van wie hij dat geleerd heeft!!

En die monsterkrokodil dacht “ ik ruik mensenvlees” toen hij Bart zag, gelukkig bleef Bart ook heel maar met Bianca aan je zijde Bart kan er niet veel mis gaan.

• 19 April 2023 - 19:14

Harriet :

Geniet van de luxe nog eventjes en goede reis terug!

• 19 April 2023 - 21:07

Jennie:

We zitten hier bij de kachel jullie verslagen te lezen. Jullie zijn echt goed bezig en een mooie opbouw van India naar een super luxe onderkomen met eigen zwembad.

De foto's zijn ook heerlijk om naar te kijken. Geniet nog maar lekker samen.

Lieve groet